Actualitate

Manchester City ar putea fi exclusă din Liga Campionilor din cauza încălcării regulamentului fair-play-ului financiar

Surse apropiate dosarului au declarat publicaţiei americance că gruparea campioană a Angliei, deţinută din 2008 de membri ai familiei regale din Emiratele Arabe Unite, ar fi făcut declaraţii eronate în precedentele anchete privind respectarea fair-play-ului financiar, supraevaluând unele contracte de sponsorizare. City este din nou în atenţia UEFA pentru anumite încălcări ale regulamentului fair-play-ului financiar, de la începutul lunii martie.

În plus, şi liga profesionistă engleză anchetează sursele de finanţare ale "cetăţenilor".

City şi PSG sunt cluburile aflate cel mai des în atenţia forului european, din cauza faptului că nu respectă regulile fair-play-ului financiar.

Seria de dezvăluiri Football Leaks a arătat că Manchester City ar fi primit din emirate 2,7 miliarde de euro în şapte ani, prin contracte de sponsorizare supraevaluate.

City a primit deja în 2014 o amendă de la UEFA de 60 de milioane de euro, dintre care 40 cu suspendare, pentru încălcarea aceloraşi reguli. În sezonul următor, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.

În cazul de care a scris New York Times, nu este precizat sezonul în care ar putea fi suspendată gruparea din Manchester, 2019/2020 sau 2020/2021.

Manchester City a învins, duminică, în deplasare, echipa Brighton, scor 4-1, şi a câştigat campionatul Angliei pentru a şasea oară în istoria sa şi a doua oară consecutiv. Echipa lui Pep Guardiola a obţinut titlu cu doar un punct în faţa formaţiei Liverpool.

Manchester City nu a câştigat niciodată Liga Campionilor, în ciuda investiţiilor enorme din ultimii ani, informează News.ro.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *