Actualitate

Maia Sandu: Procesul electoral deja este fraudat. Va trebui să ne apărăm votul

Maia Sandu declară că interesul de a observa ce se va întâmpla la alegerile parlamentare va fi mult mai mare la acest scrutin pentru că până acum era doar opoziția care vorbea despre suspiciunile existente, iar acum toată societatea a înțeles riscurile. „Noi, în aceste condiții foarte vitrege, va trebui să facem efort dublu pentru ca să obținem un rezultat foarte mare. Da, la următoarele alegeri va trebui să ne apărăm rezultatul”, spune președinta PAS.

Potrivit ei, fraudarea alegerilor se întâmplă și astăzi prin modul în care nu este asigurat accesul opoziției la mass-media și, în special, la televiziunea publică Moldova 1. Președinta PAS spune că monitorizarea procesului electoral va trebui făcută până la validarea alegerilor. „E greu să ne imaginăm toate fraudele pe care le pune la cale această guvernare, dar trebuie să fim pregătiți pe cât se poate”, menționează Maia Sandu.

Președinta PAS afirmă că protestele organizate în ultima perioadă de timp sunt o metodă de a pune presiune pe guvernare. „Chiar dacă guvernarea o face pe dezinteresata, aceasta nu înseamnă că protestele nu deranjează. Dacă nu ar deranja, nu ar fi organizate măsuri de contracarare. Instrumentele sunt diferite – într-un caz este Ilan Șor, în alt caz sunt tot felul de alte personaje”, spune Maia Sandu.

În opinia ei, guvernarea nu își dorește să se discute despre ilegalitățile din ultimul timp, care au atentat la votul cetățeanului, că se instaurează dictatura și atunci se încearcă aducerea în discuție a unor teme suplimentare cum ar fi protestele din ultimele zile. „Noi revenim și vrem ca toți cetățenii să se focalizeze pe mesajele de bază. Noi avem a ne apăra democrația și doar atunci când vom scăpa de acest regim, Ilan Șor și alți hoți ca el o să plătească pentru asta”, a spus liderul PAS.

Sursa: ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *