Social

Mai mult de 40% dintre persoanele expuse riscului de îmbolnăvire cu virusul gripal au fost deja vaccinate

Potrivit datelor Centrului, de vaccinare beneficiază primordial persoanele din grupurile de risc sporit de infectare – pacienții cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajaţii din trupele de carabinieri și grăniceri, ai Serviciului Situații Excepționale și Serviciul Vamal, din instituțiile de asistenţă socială, copiii din orfelinate etc.

Specialiștii în sănătate ai Centrului au mai precizat că pe parcursul săptămînii trecute au fost înregistrate peste 11700 de cazuri noi de viroze, cu aproximativ 34% mai multe decît în săptămîna precedentă. De asemenea, au fost constatate 114 cazuri noi de gripă. În aceeași perioadă, au fost spitalizate circa 300 de persoane cu infecţii respiratorii acute, iar altele 94 ai fost internate cu gripă.

Ştefan Gheorghiţă a afirmat că „situaţia epidemiologică este caracteristică pentru această perioadă și se află sub pragul epidemic. În ţară are loc campania de imunizare împotriva gripei, vaccinul fiind disponibil în toate instituțiile medico-sanitare”.

Totodată, medicii atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Anul acesta R. Moldova a beneficiat de un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donaţie de Centrul pentru Vaccinuri Echitate din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *