Politică

MAE nu părăseşte cursa electorală

„Aseară, în cadrul ştirilor companiei de televiziune NIT, am asistat la un atac informaţional fără precedent asupra formaţiunii noastre. NIT-ul a informat populaţia R. Moldova că MAE părăseşte cursa electorală în favoarea altei formaţiuni politice. Este o minciună, care se încadrează în activităţile Partidului Comuniştilor care, pe parcursul anilor, a pus minciuna în capul mesei”, a spus Untilă.

Potrivit liderului MAE, această ştire este o replică la cel de-al IV-lea Congres Extraordinar al MAE, în care partidul, prin modificarea statutului, „a demonstrat societăţii” că niciodată nu va face alianţe cu PCRM. „I-a deranjat foarte mult acest fapt, fiindcă venirea în Parlament a MAE ar însemna reducerea posibilităţilor revenirii lor la putere. În afară de aceasta, am adoptat o decizie istorică – ne-am luat angajamentul ca, venind în Parlament, să scoatem în afara legii simbolurile comuniste”, a menţionat Veaceslav Untilă, adăugând că se va adresa cu o contestare la Comisia Electorală Centrală şi la Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru a cere suspendarea activităţi canalului TV, „cel puţin pe parcursul campaniei electorale”. „MAE se va adresa şi în instanţă pentru a cere despăgubiri morale şi materiale”, a specificat Untilă.

La finalul conferinţei, Veaceslav Untilă a dat un sfat Partidului Comuniştilor: să termine această politică murdară şi defectuoasă pe care a promovat-o pe parcursul anilor pentru că va purta responsabilitate pentru consecinţele faptelor sale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *