Ultima oră

Loviturile Rusiei în Siria au ucis sute de civili

"Loviturile aeriene rusești în Siria au ucis sute de civili, inclusiv angajați ai serviciilor de salvare, au atins centre medicale, școli și piețe", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, citând rapoarte de la "organizații credibile de apărare a drepturilor omului".

Secretarul de stat american John Kerry a discutat luni la telefon cu omologul său rus Serghei Lavrov și i-a exprimat preocupările sale, a indicat Mark Toner într-un briefing de presă.

Washingtonul se declară "îngrijorat" de "atacurile fără discriminare… asupra infrastructurilor, centrelor medicale, civililor", a adăugat el.

Peste 130.000 de sirieni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele între începutul lunii octombrie și mijlocul lunii noiembrie, în special din cauza bombardamentelor rusești care s-au intensificat, a asigurat purtătorul de cuvânt.

În această discuție, John Kerry și-a exprimat de asemenea regretul după asasinarea șefului rebelilor sirieni Zahran Alloush vineri.

Deși Statele Unite au rezerve față de discursul și tacticile Jaish al-Islam (Armata islamului), pe care o conducea Zahran Alloush, Mark Toner a subliniat că acesta era gata să participe la discuțiile de pace sub egida ONU.

"Sperăm că acest lucru nu va trimite un mesaj descurajator celorlalți membri ai opoziției siriene… care s-au declarat gata să participe la proces", a spus el.

Moscova neagă categoric că lovește și civili în campaniile ei aeriene în Siria în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, așa cum afirmă mai multe ONG-uri dintre care Amnesty International și Human Rights Watch.

Rusia declară că îi vizează pe "teroriști" și are grijă să nu lovească civili, în timp ce lucrează cu SUA și ONU pentru a reuși să pună capăt prin negocieri unui război ce a făcut deja peste 250.000 de morți și milioane de persoane strămutate începând din 2011.
 
Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *