Frumusețe

Legume şi fructe de toamnă recomandate de dermatologi pentru încetinirea îmbătrânirii tenului

Toamna este momentul perfect pentru a ne bucura de roadele pe care natura le are de oferit. Fie că îţi place să adaugi dovleac în lapte sau felii de pară în salată, cel mai bogat anotimp al anului oferă nenumărate resurse naturale extrem de benefice, scrie „Women’s Health“.

Pe lângă bucuria gustului, oferta bogată din acest sezon oferă şi ingredientele cele mai bune pentru menţinerea frumuseţii. Medicul dermatolog Jeannette Graf descrie beneficiile de îngrijire a pielii a şase fructe şi legume care se găsesc toamna.

Dovleacul

Ca şi varza, dovleacul este o bogată sursă naturală de vitamine A şi C. „Este puternic antioxidant şi luptă împotriva îmbătrânirii premature din cauza radicalilor liberi“, spune Graf. Dovleacul are, de asemenea, beneficii de reechilibrare a nivelului de sebum, ajutând tenul gras predispus la acnee. Este şi un excelent exfoliant natural, având enzime naturale care ajută la dizolvarea celulelor moarte, asigurând rezultate imediate.

Perele

„Gândiţi-vă la acest fruct suculent ca la un ser anti-aging. Pline de vitamina C, perele luptă împotriva radicalilor liberi, stimulează producerea de colagen, oferind luminozitate şi un aspect mai tânăr. Mineralele pe care le conţine sunt, de asemenea, o modalitate foarte bună de a echilibra pH-ul pielii“, spune Graf.

Merele

„Nu numai că sunt o sursă bogată de vitamina C, dar au şi proprietăţi astringente“, spune Graf. Prin urmare, merele pot ajuta la micşorarea porilor, creând o piele netedă. Şi, ca sursă naturală de acizi alfa-hidroxi, merele ajută la obţinerea unui ten mai luminos. „Toate aceste calităţi fac merele benefice pentru tenul gras şi predispus la acnee“, a spus Graf.

Strugurii

Uleiul din seminţe de struguri este bogat în polifenoli, care oferă beneficii anti-inflamatorii. De asemenea, are o concentraţie mare de beta-caroten şi vitamine D, C şi E, care asigură o protecţie antioxidantă împotriva radicalilor liberi. Este un ingredient natural excelent ce poate încetini semnele de îmbătrânire, oferind în acelaşi timp protecţie împotriva daunelor aduse mediului.

Varza Kale

„Este bogată în vitaminele A, C şi K, care ajută la contracararea efectelor nocive ale soarelui, oferind luminozitate pielii“, spune Graf. Dermatologul adaugă că vitamina A este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută la menţinerea clarităţii pielii. Kale este o sursă bogată de Omega 3 şi Omega 6, ce pot îmbunătăţi hidratarea tenului.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *