Guvern

Leancă se INSTALEAZĂ!

Premierul Iurie Leancă şi-a găsit deja câţiva consilieri noi, acesta a declarat la emisiunea Politica, de la TV7, că directorul executiv al Expert-Group, Valeriu Prohniţchi, a acceptat să ocupe postul de consilier pe probleme economice. De asemenea, Iurie Leancă a anunţat că jurnalista Liliana Viţu va ocupa postul de purtător de cuvânt al premierului. Totuşi, prim-ministrul spune că echipa este incompletă.

"Încă nu am finalizat crearea echipei, unii consilieri au fost preluaţi din fosta echipă a domnului Filat, pentru că sunt oameni pregătiţi, care îşi fac meseria. De exemplu, consilierii pe probleme de cultură, pe probleme de etnie, pe probleme sociale. Încă nu am un consilier în ceea ce priveşte problemele din instituţiile de forţă şi este foarte important să mă pot baza pe cineva, pentru că eu vin din afara acestui sistem. În ceea ce priveşte problemele externe voi avea o comunicare directă cu doamna Natalia Gherman, nu există niciun fel de probleme", a menţionat premierul.

De asemenea, Iurie Leancă a vorbit despre numirea viceminiştrilor şi a promis că acest process va dura maxim 2-3 săptămâni. "Ministrul Justiţiei va avea încă doi viceminiştri, iar miniştrii vor avea autonomia în a desemna aceste persoane. De la Ministerul de Externe vor pleca unii adjuncţi, dar vă asigur că nu în afara sistemului. Mâine demarăm procesul şi eventual în două trei săptămâni îl vom încheia. La agenţii s-ar putea să dureze un pic mai mult", a mai adăugat prim-ministrul.
 
via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *