Guvern

Leancă: România a acordat Republicii Moldova pentru diverse proiecte o sumă ”impresionantă”

"Astăzi când mergeam spre Cahul pentru a-l întâlni pe dl. prim-ministru am făcut un calcul matematic cam câți bani a alocat Guvernul României în frunte cu Victor Ponta într-o perioadă de un an și două luni de zile (…) Și iată, am ajuns la o cifră impresionantă, în jur de 40 milioane de euro. Este o cifră în sine foarte grăitoare dacă te gândești și la proiectele care rezultă din această cifră fără precedent.

Niciodată așa ceva nu s-a mai întâmplat în relația dintre Chișinău și București. Aceasta înseamnă grădinițe, înseamnă SMURD (…) înseamnă multe, multe alte proiecte. De exemplu, autobuze școlare, pe care le vom vedea astăzi la Chișinău. Știu că le așteaptă multă lume cu nerăbdare, așa încât, dragă Victor, îți mulțumesc foarte mult. Ție, în primul rând, și colegilor pentru că ne ajuți să depășim problemele inerente acestei perioade foarte dificile", a declarat premierul Iurie Leancă, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că Guvernul de la Chișinău și celelalte autorități moldovene sunt parteneri serioși pentru guvernul de la București.

"Cred într-adevăr în drumul european al Moldovei și în obiectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova, iar eu cred că fac ceea ce trebuie să facă orice prim-ministru de la București. Și anume să se gândească și nu doar cu vorbe și sentimente, ci cu fapte, care sunt lucrurile concrete pe care le facem pentru oamenii de pe ambele maluri ale Prutului (…)

Asta înseamnă să fim frați și prieteni. Trebuie să ne ajutăm. (…) Și asta va dovedi cetățenilor din Republica Moldova că o societate proeuropeană, prodemocratică aduce și bunăstare, nu doar necazuri sau crize. (…) Așa că voi continua să fac acest lucru din orice poziție voi ocupa în statul român.(…). Și voi spune de fiecare dată (…) Eu cred că România și Republica Moldova vor fi, noi ne dorim, în 2019, împreună în Uniunea Europeană", a declarat Ponta.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *