Actualitate

La USM, studentii l-au parasit demonstrativ pe Voronin

Circa 70 de studenti de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au parasit demonstrativ sala in care, joi, avea loc o intalnire a tinerilor cu liderul comunist Vladimir Voronin. Desi a condus opt ani de zile R. Moldova, Voronin a promis ca va renova Casa de Cultura a USM dupa alegeri, daca studentii vor vota Partidul Comunistilor la 5 aprilie…

Fiind intrebat de ce nu a majorat salariile tinerilor profesori din bugetul de stat atata timp cat a fost presedinte, Voronin s-a eschivat de la raspuns si s-a adresat suparat rectorului USM, intrebandu-l de ce acesta nu a majorat de cinci ori salariile tinerilor profesori, de vreme ce incaseaza atat de multi bani din contractele de studii ale studentilor. Dupa ce intalnirea a luat sfarsit, paza presedintelui a blocat studentii in sala si nu le-a permis sa iasa pana cand Voronin a plecat din cladire.
Potrivit UNIMEDIA, intalnirea lui Vladimir Voronin cu studentii reprezinta o interventie a politicului in procesul de invatamant, in situatia in care cursurile au fost anulate, pentru ca profesorii si studentii sa poata participa la intalnirea cu presedintele PCRM. Potrivit surselor UNIMEDIA, toti sefii de catedra de la Universitate au fost obligati sa se prezinte la intalnirea cu Vladimir Voronin.
 

 

UNIMEDIA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *