Actualitate

LA MULŢI ANI, domnule primar Dorin Chirtoacă!

Dorin Chirtoacă s-a născut la 9 august 1978, avându-i ca parinţi pe Ion Chirtoacă şi Valentina Chirtoacă (Ghimpu). Tatăl său este originar din raionul Rezina, iar mama sa, din localiatea Colonița, municipiul Chișinău. Mama lui Dorin Chirtoacă este sora președintelui PL, Mihai Ghimpu și a regretaților Gheorghe, Simion și Visarion Ghimpu.

După ce a absolvit școala ,,Gheorghe Asachi”, Dorin Chirtoacă a plecat la studii în România în 2007. Studiile liceale le-a făcut la Liceul "C. Negruzzi" din Iași, iar cele universitare la Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Între anii 2001-2002, Dorin Chirtoacă a lucrat în calitate de redactor la emisunea „Surprize, surprize“ din România. În anul 2003, Dorin Chirtoacă a revenit în Republica Moldova, activând în cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului în calitate de coordonator de proiecte pe domeniile libertatea alegerilor, libertatea presei, respectarea drepturilor omului în Transnistria.

În 2005, Dorin Chirtoacă a fost ales vicepreședinte al Partidului Liberal, iar în 2010 a devenit prim-vicepreședintele acestei formațiuni.

Sursa: Arena.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *