Bună Dimineața

La concert, cu berea în mână

Și, dacă inițial autoritățile municipale afirmau că la concertul organizat în Piața Marii Adunări Naționale nu vor putea intra persoanele în stare de ebrietate, cu arme sau cei cu băutura în mână, uite, că n-a fost chiar așa.

Luni seara, am fost și eu prin centrul Chișinăului și ce credeți că m-a surprins? Faptul că la intrarea în Piață nu era niciun polițist care să-i verifice pe cei care vin la concert, iar acest fapt le-a oferit șansa tinerilor să se înarmeze cu câte o bere în mână și să meargă la concert.

Nu m-am indignat de faptul că intră cu berea ori cu vinul fiert acolo, dar îmi aduc aminte de Hramul orașului de acum patru ani, când trei nemernici au detonat o grenadă, iar unii oameni au rămas cu sechele pe viață. Aseară, se putea repeta aceeași nenorocire, deoarece eu am intrat foarte liber și nu m-a verificat nimeni. Puteam să intru chiar și cu o bombă atomică acolo.

Deși nu ar trebui să exagerăm, căci nu e cazul, dar trăim, totuși, într-o țară postsovietică, iar mulți tați, unchi, bunici au luptat prin Afganistan, Transnistria și alte țări, iar efectele războaielor se simt până în prezent. Și, nu dă Doamne, la viitorul concert să fie totul lăsat zob ca luni seară, căci pe urmă o să ne plângem confrații pe la Spitalul de Urgență sau, mai grav, pe la cimitire. Așa că, stimați milițieni, chiar dacă nu ne convin aceste verificări, ele sunt foarte necesare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *