Economie

La Chişinău se va deschide reprezentanţa CCI a României

Mihai Ghimpu a specificat că deschiderea reprezentanţei CCIR va permite atît valorificarea la maxim a oportunităţilor de colaborare economică bilaterală, cît şi crearea unei punţi de acces pentru mai mulţi investitori occidentali, care au venit sau intenţionează să vină in Republica Moldova.

În opinia şefului statului, Republica Moldova dispune de un potenţial de export relativ înalt şi acesta trebuie exploatat prin atragerea investiţiilor directe, mai ales în condiţiile în care apropierea de Uniunea Europeană va asigura respectarea standartelor europene. 

"Semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană va fi un pas nu doar de importanţă politică, dar şi practică, din moment ce semnarea unui acord de liber schimb va avea un rol determinativ pentru consolidarea economică a Republicii Moldova, dar şi motivaţii extraordinare pentru investitorii străini de a veni să investească în Moldova", a accentuat Mihai Ghimpu.

Mihail M. Vlasov, preşedintele CCIR, a calificat iniţiativa lui Mihai Ghimpu de a deschide o reprezentanţă la Chişinău drept una extraordinară, care va permite realizarea multor proiecte eficiente pentru cetăţenii din Republica Moldova şi România.

Potrivit lui Gheorghe Cucu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, intensificarea relaţiilor cu colegii din România va contribui atît la extinderea relaţiilor economice dintre cele două state, cît şi la procesul de integrare europeană a ţării noastre.

Sursa: Timpul.md 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *