Politică

La Chisinau a demarat Saptamna Europeana

Cu prilejul Zilei Europei, care se marcheaza la 9 mai, autoritatile de la Chisinau au lansat, intre 4 si 10 mai, un vast program de actiuni intitulat Saptamana Europeana. Incepand de ieri si pana la 8 mai, in mai multe licee si universitati vor fi organizate dezbateri la tema „Relatiile RM-UE”, precum si actiuni ale Centrelor Interactive Europene „Pro-Europa”.

Tot cu aceasta ocazie, la 8 mai, in Parcul „Valea Trandafirilor”, va fi organizata o cursa de alergari cu participarea tinerilor de la scolile si liceele din municipiul Chisinau. Invingatorii concursului de desen „Mesaj pentru Europa” vor fi premiati la 9 mai. In aceeasi zi, vor fi organizate expozitia lucrarilor de artizanat „Europa la noi acasa” si un concert de muzica de camera, sustinut de tinerii de la Centrul Republican pentru Copii si Tineret.
Saptamana Europeana va culmina cu un concert in scuarul Teatrului de Opera si Balet, ce va reuni artisti care au reprezentat Moldova la concursul european „Eurovision” – Natalia Barbu, Geta Burlacu, „Zdob si Zdub”. De asemenea, vor evolua „Sun Stroke Project”, Olia Tira, Alexa si „Snails”. Concertul va avea loc pe data de 10 mai 2009, incepand cu ora 19.00.
Ziua Europei va fi celebrata in R. Moldova sub genericul: „Integrare prin Comunicare”. Evenimentele sunt organizate de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene in cooperare cu Delegatia Comisiei Europene de la Chisinau, cu sprijinul partenerilor internationali – PNUD Moldova, Fundatia EURASIA si Organizatia Internationala pentru Migratie.
 

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *