Actualitate

La Bruxelles a fost lansat noul cadru de cooperare cu Parteneriatul Estic

Structura a fost adoptată oficial la Summit-ul Parteneriatului Estic în noiembrie anul trecut printr-o declarație comună a statelor Parteneriatului Estic, se anunță într-un comunicat de presă al Parteneriatului Estic.

Noua structură pentru cooperarea instituțională dintre statele Parteneriatului Estic și statele membre ale UE este mai compactă și se concentrează pe implementarea eficientă a reformelor care aduc rezultate reale cetățenilor. Noua abordare subliniază mai tare implicarea țărilor partenere la un nivel adecvat, ce le permite să progreseze cu cele 20 de livrabile convenite pentru implementare până în anul 2020.

Elementele principale ale structurii reînnoite, platformele și panelele sunt aliniate cu cele patru priorități ale Parteneriatului Estic: guvernare mai puternică, economie mai puternică, conectivitate mai puternică și societate mai puternică. Activitatea platformelor și panelelor este ghidată de miniștri prin intermediul funcționarilor de rang înalt.

Părțile centrale ale structurii rămân a fi schimburile la toate nivelele, inclusiv parlamentar prin intermediul EURONEST, autorități locale și regionale prin intermediul Conferinței Autorităților Regionale și Locale (CORLEAP) și societatea civilă prin intermediul Forumului societății civile. Platformele vor oferi o îndrumare mai politică panelelor și, în același timp, vor raporta funcționarilor de rang înalt privind activitățile generale ale panelelor în cadrul unei priorități specifice. 

Sursa: TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *