Chișinău

La BM „B. P. Hasdeu” s-au dat premii

Directoarea bibliotecii, Lidia Kulikovski, a menţionat că prin această acţiune a fost dat startul Sărbătorilor de iarnă. În cadrul evenimentului, 133 dintre cei mai fideli cititori au fost premiaţi. „În această vreme schimbătoare, cei 133 de cititori fideli demonstrează că se mai găseşte timp şi pentru o frumoasă „zăbavă”, cum este lectura. Criteriile după care i-am ales sunt următoarele: să frecventeze de mult timp biblioteca, să vină cu familia la bibliotecă, să participe la acţiunile culturale organizate aici – „Campania de vară” şi „Chişinău citeşte o carte”, a spus Kulikovski. Potrivit ei, circa 264 mii de chişinăuieni sunt înscrişi la bibliotecă, iar anual instituţia este vizitată de 116-120 mii de cititori. Au fost aleşi doar 133 de cititori pentru că în acest an biblioteca împlineşte 133 de ani de la fondare. Printre cei mai fideli se numără şi personalităţi publice, cum este, de exemplu, pictorul Glebus Sainciuc, al cărui bilet de cititor datează din anul 1950.

Unul dintre premianţi, elevul Marius Gorea, are doar nouă ani, dar spune că îi plac cărţile despre istorie, fizică, chimie, precum şi enciclopediile. „Bibliotecara se miră de cărţile pe care le împrumut, crezând că sunt prea mic pentru a le înţelege”, ne spune Marius.

Printre oaspeţii de onoare ai evenimentului, fideli cititori ai bibliotecii au fost istoricii Vasile Şoimaru, Mihai Taşcă, Ion Negrei, acad. Mihai Cimpoi, actriţele Ninela Caranfil şi Paulina Zaftoni, care citesc cărţi de 40 de ani, profesorii Rodion Cucereanu, Alexandra Tănase, Ion Panici, elevi şi oameni simpli – prieteni adevăraţi ai bibliotecii. Toţi premianţii au primit în dar câte o geantă, diplome, volume de cărţi de M. Eminescu. I. Creangă, I. L. Caragiale, B. P. Hasdeu.

Remarcăm că, având o poziţie strategică în comunitatea chişinăuiană, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” are acces gratuit (singura în RM) la Internet şi oferă asistenţă şi instruire pentru folosirea tehnologiei şi Internetului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *