Criza

KODAK intră în FALIMENT

​Kodak a inceput pregatirile pentru o posibila intrare sub protectia legii falimentului, iar compania se zbate sa obtina fonduri din vanzarea de active, dar mai ales din vanzarea diverselor brevete pe care le detine din vremea cand era unul dintre pionierii fotografiei. Compania are pierderi mari, a fost avertizata ca va fi delistata de la bursa new york-eza daca actiunile mai raman mult timp la valoarea de sub un dolar, iar mai multi directori au plecat.

Eastman Kodak s-a infiintat acum 131 de ani si detine peste 1.000 de brevete in domeniul fotografiei, fiind una dintre companiile care au pus bazele domeniului. In ultimii ani a fost insa depasita de mai toti concurenti fiindca nu s-a adaptat la dezvoltarea fara precedent a fotografiei digitale, iar acum este aproape de un moment critic.

Compania a initiat discutii cu mai multe banci (inclusiv Citigroup si JP Morgan Chase) pentru a obtine finantare dupa ce va intra sub protectia legii falimentului, insa compania nu a confirmat informatiile, mentionand ca nu comenteaza pe marginea unor zvonuri.

Totusi, oficiali din cadrul Jodak au avertizat in toamna lui 2011 ca daca nu se gaseste rapid finantare este foarte posibil sa nu mai poata rezista inca un an pe piata, singurele sanse clare fiind sa obtina bani din vanzarea de active, dar mai ales din vanzarea valoroaselor brevete.

Kodak a fost avertizata ca va fi delistata de la bursa de la New York daca actiunile vor continua sa ramana la valoarea de sub un dolar, iar zvonurile legate de pregatirile pentru faliment au avut un efect dezastruos, ducand actiunile in jos cu 30%, spre 47 de centi, cu 90% mai putin decat acum un an.

Kodak a incheiat cu pierderi in ultimii opt ani, cativa directori importanti au plecat, iar o solutie trebuie gasita rapid pentru a-i permite supravietuirea. 

Via Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *