Actualitate

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf: „Se poate practica la orice vârstă”

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a declarat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni.

Întrebat când jucat ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.

„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf "Profesor Paul Tomiţă" a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *