Actualitate

Kalman-tul Mizsei si teroarea comunista

Un internaut scria zilele trecute: „Dragi oficiali Europeni si Internationali, toate faradelegile din Moldova sunt si pe constiinta dvs., a acelora care fac democratie si pledeaza pentru drepturile omului in functie de interes!!!”. Daca e sa comparam vorbele lui cu cele spuse miercurea trecuta la Chisinau de Kalman Mizsei, reprezentantul special al UE, trebuie sa-i dam totala dreptate internautului.

Kalman Mizsei ii calma atunci pe liderii Opozitiei si ii sfatuia sa nu foloseasca un „limbaj incorect” si sa dialogheze cu regimul care, in opinia lui, ar fi castigat alegerile din 5 aprilie. Facea asta tocmai atunci cand Opozitia dadea publicitatii mii si mii de cazuri de fraude in aceste alegeri si cand, pe langa nenumaratele atrocitati ale autoritatilor impotriva unor tineri nevinovati, inclusiv a minorilor, se cunosteau si numele unor victime. Crimele astea cum sa le ascunzi in Europa democratica? Cum sa ascunzi de ochii lumii ca batranul bolsevic Voronin a organizat o „lovitura de stat” pentru a se rafui cu Opozitia?

Corectitudinea politica rezulta din actul guvernarii prin democratie. Iar democratia euroatlantica rezulta neconditionat din apararea drepturilor fundamentale ale omului. Deci, daca oamenii sunt ucisi si maltratati fiindca si-au exprimat public opinia, daca ziaristii sunt torturati fara vina si Opozitia politica demonstreaza asta cu probe, daca cetatenii sunt saraciti intr-un hal fara de hal, de ce ar trebui sa-l asculte dnii Filat, Ghimpu si Urecheanu pe Kalman Mizsei si sa dialogheze cu bestiile comuniste care au savarsit aceste crime? Oare nu e democratic ca Opozitia sa ceara demisia si judecarea lui V. Voronin? Oare nu e corect politiceste ca, aparand drepturile fundamentale ale omului, anume Kalman Mizsei sa ceara plecarea lui V. Voronin de la guvernare?

Nedorinta unor cercuri politice de la Apus de a condamna consecintele pactului dintre Hitler si Stalin din 23 septembrie 1939 si de a reda Basarabia spatiului ei cultural si identitar natural atinge cote patologice. Coroborata cu interesul geopolitic rusesc de a stopa inaintarea NATO si UE spre Est, ea chinuieste pe toti basarabenii si in primavara anului 2009. Ca si in 2002, cand satrapii lui Voronin – tot noaptea – au taiat in bucati Crucea din Oraselul corturilor si au maltratat – cu multiple fracturi – mai multi tineri nevinovati. De ce nu i-a pasat atunci Apusului de ranile sangerande ale acelor tineri? Si in august 2004, cand – tot noaptea tarziu- s-au batut bestial jurnalistii de la Teleradio – iarasi cu multiple fracturi, dar si cu o victima – diplomatii apuseni nu s-au implicat. Si atunci cand au fost devastate liceele romanesti din Trasnistria – tot cu atrocitati de neimaginat in Europa mileniului III – ambasadorii au tacut. De ce? Din interes, duplicitate, ignoranta?

Cate victime ale comunistilor lui V. Voronin ii mai trebuie calmului domn Kalman Mizsei ca sa bata in toate clopotele UE ca in RM se incalca grav drepturile omului? Nu stim. Nu cunoastem manualul de diplomatie dupa care activeaza in RM. Dar adevarul, care e numai la Dumnezeu, isi afla intotdeauna dezlegare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *