Actualitate

Judeţul Prahova a susţinut un nou proiect de investiţie în raionul Hânceşti

Cu prilejul inaugurării sălii, la Hânceşti s-a aflat o delegaţie de la Prahova, condusă de vicepreşedintele Consiliului judeţean, Ludmila Sfârloagă. Totodată, delegaţia din România a participat la un şir de evenimente în contextul Zilei Naţionale a Culturii, cînd a fost omagiat poetul Mihai Eminescu.

Investiţia de la Consiliul raional Hînceşti face parte dintr-o colaborare mai extinsă cu administraţia din Prahova. Astfel, la sfîrşitul anului trecut, cu suportul partenerilor din România a fost inaugurată după reabilitare Biblioteca publică raională „Antonie Plămădeală”.

„Vedem rezultatele unei colaborări fructuoase cu partenerii din judeţul Prahova, care reprezintă un adevărat ajutor frăţesc. Împreună am reuşit să renovăm o bibliotecă cu istorie şi merite care va continua să consolideze bazele spiritualităţii şi instruirii hînceştenilor”, a menţionat preşedintele raionului Hînceşti, Ghenadie Buza.

“Prahova iubeşte Basarabia. O dovadă este faptul că toate proiectele de susţinere a partenerilor de peste Prut întotdeauna sînt votate în unanimitate, iar pe lîngă Hânceşti avem multe programe comune şi relaţii de înfrăţire în R. Moldova”, a punctat Ludmila Sfârloagă, vicepreşedintele Consiliului judeţean Prahova.

În prezent, judeţul Prahova are stabilite relaţii de cooperare cu raioanele Hânceşti, Cimişlia, Leova, Basarabeasca şi Călăraşi.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *