Actualitate

Joe Biden avertizează că dacă vom ajunge la un război adevărat, va fi din cauza unui atac cibernetic

Securitatea cibernetică ocupă primul loc pe agenda adminstrației Biden, după ce o serie de atacuri asupra unor companii precum SolarWinds, Colonial Pipeline, JBS, Kaseya au afectat puternic Statele Unite.
Unele dintre aceste atacuri au afectat furnizarea de combustibili și alimente în unele părți ale SUA.
"Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război – un război adevărat cu o putere majoră – se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante ", a declarat Joe Biden marți.
În timpul întâlnirii de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin, președintele american i-a dat omologului său rus o listă de companii critice pentru infrastructură, care nu pot fi vizate de actori statali.
Joe Biden a subliniat, de asemenea, amenințarea pe care o reprezintă China, referindu-se la președintele Xi Jinping ca fiind "foarte determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040".

"Uitaţi-vă la ceea ce face Rusia"

Preşedintele SUA a reproşat Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ”dezinformării”, potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP.
"Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre", a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.
Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus "are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva", a menţionat Joe Biden, adăugând: "aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea".
În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri "de mijloc de mandat" în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *