Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021 „cu sau fără Covid”

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de COVID-19, vor avea loc anul viitor „cu sau fără Covid”, a anunțat luni vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional citat de AFP și BBC.

John Coates a confirmat pentru AFP că Jocurile Olimpice vor începe în 23 iulie anul viitor, descriindu-le drept „jocurile care au cucerit Covid”. Acestea era planificate ințial să înceapă în luna iulie a acestui an dar au fost amânate datorită temerilor cauzate de pandemie.

Comitetul Olimpic Internațional anunțase anterior că nu va amâna Olimpiada mai târziu de 2021.

„Jocurile urmau să aibă tema lor, Jocurile Reconstrucției după devastarea provocată de tsunami”, a declarat Coates pentru AFP, făcând referire la cutremurul devastator din 2011 și tsunamiul pe care l-a provocat.

„Acum aceste jocuri vor fi cele care au cucerit Covid, luminița de la capătul tunelului”, a adăugat acesta.

În luna iulie președintele executiv al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Toshiro Muto, anunțase că este posibil ca Olimpiada să fie organizată cu un număr limitat de spectatori dar că se dorește evitarea desfășurării sale cu tribunele goale.

Acesta a precizat că se analizează posibilitatea „simplificării” ceremoniilor de deschidere și închidere precum și limitarea personalului și delegațiilor din fiecare țară.

Peste 11.000 de sportivi din jur de 200 de țări urmau să participe la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice.

Toshiro Muto a declarat de asemenea că existența unui vaccin până la momentul organizării Olimpiadei nu este o condiție obligatorie deși experții medicali sunt sceptici că aceasta ar putea fi organizată în condiții de siguranță în absența unui vaccin antiCovid.

În luna aprilie, președintele Comitetului de Organizare, Yoshiro Mori, declara că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu vor putea avea loc în 2021.

Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19 Jocurile Olimpice au fost anulate doar în momente de război însă niciodată amânate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *