Ultima oră

IULIA TIMOŞENKO A ÎNCETAT GREVA FOAMEI

"La rugămintea celor din Piaţă (Independenţei), ea încetează greva foamei. Sute şi sute de oameni din Piaţă au semnat o petiţie în acest sens. Ei i-au cerut să aibă grijă de viaţa şi de sănătatea sa, ca să poată fi cu ei şi să-i susţină. Cînd i-am dat petiţia (mamei), ea a spus că încetează greva foamei, întrucît aceasta era în semn de susţinere a lor", a declarat Evghenia Timoşenko, potrivit Interfax-Ukraina.

Ea a indicat că starea de sănătate a mamei sale este critică, fiind a treia grevă a foamei pe care o face într-un interval de timp scurt.

Iulia Timoşenko, unul din liderii "revoluţiei portocalii" din 2004, care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a intrat în greva foamei la 25 noiembrie, după ce guvernul de la Kiev a suspendat procesul de pregătire a Acordului de asociere la UE, acord ce ar fi trebuit semnat la summitul de la Vilnius din 28-29 noiembrie. Această decizie a puterii ucrainene a provocat ample acţiuni de protest la Kiev şi în alte oraşe din ţară.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *