Actualitate

Isterie rusească: La Chişinău au defilat ofiţeri români!

 Abordând subiectul festivităţilor prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova faţă de URSS, presa rusă, din teritoriile separtatiste de peste Nistru, susţine că parada militară de la Chişinău a fost una de factura sovietică.

Astfel, sunt date ca exemple cele două maşini Volga, în care s-au deplasat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi comandantul paradei, generalul Stoian, dar şi uralele militarilor.

În schimb, pe lângă declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, care a afirmat că locuitorii dintre Prut şi Nistru sunt români şi vorbesc limba română, cel mai mult i-a deranjat pe ruşi că, la paradă, au defilat “ofiţeri români”, transmite, pe siteul său, postul de televiziune transnistrean Pervîi Respublikanskîi.

Deşi, la prima vedere, s-ar putea crede că este vorba de o confuzie, creată de noul pas de defilare şi schimbarea uniformelor, în special a celor de gală, o altă publicaţie transnistreană aduce detalii.

Potrivit Ria Dnestr, “România îşi continuă doctrina sângeroasă de ocupare a Moldovei”. Pe lângă cele 5.000 de burse de studii acordate pentru cetăţenii R. Moldova, scrie publicaţia amintită, statul român pregăteşte anual zeci de militari din stânga Prutului.

Ria Dnestr susţine că , în proporţie de 100%, tinerii locotenenţi din Armata Naţională, din stânga Prutului, au cetăţenie română. De asemenea, 80% dintre aceştia ar fi absolvenţi ai academiilor militare din România.

Publicaţia de limbă rusă continuă şi afirmă că inclusiv conducerea armatei Republicii Moldova are cetăţenie română sau a făcut studii în România, amintindu-i pe şeful Statului Major General şi adjunctul acestuia, dar şi pe şefii statelor majore ale forţeor terestre şi forţelor aeriene, precum şi pe şeful logisticii.

Sursa: ziuaveche.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *