Economie Mondială

Isărescu: Studenţii habar nu au de ce moneda naţională se numeşte “leu”

Studenții ar putea învăța mult mai multe despre inflație, cotațiile valutare și problemele financiare ale țării dacă facultățiile vor colabora cât mai eficient cu Banca Națională a României. Declarația a fost făcută de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care a venit la Constanța să promoveze proiectul educaţional "Academica BNR". 

Banca Naţionala a României a început din anul 2009 colaborarea cu patru universităţi din ţară. "Nu este an în care mă văd cu studenţii, să nu întreb.. câţi sunteţi? 100 şi ceva, zic ei. Să vedem dacă unul ştie de ce se numeşte leul "leu". Cam la două serii, ştie un singur student", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, susţine că dascălii ar trebui să promoveze mai mult cultura financiară, încă din şcoala primară.
Şi profesorii universitari consideră că educaţia economică are un rol esenţial, mai ales pentru studenţii la universităţile de profil. "Reprezintă un factor de progres, iar la rândul ei studenţimea, în familie, între prieteni, la viitoarele locuri de muncă vor veni cu un alt stil în desfăşurarea activităţilor economice", a precizat Dorel Ailenei, decanul Facultăţii de Economie de la ASE Bucureşti. 

Reprezenzanţii Băncii Naţionale a României organizează în fiecare an pentru elevi şi studenţi lecţii deschise şi semniarii interactive, unde au ocazia să deprindă tainele economiei şi finanţelor. 

Timpul.md via digi24.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *