Politică

Iohannis, după atacurile de la Paris: E nevoie de şi mai multă determinare în combaterea terorismului

"Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătăm şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris, bilanţul fiind de cel puţin 60 de morţi şi sute de răniţi. Câteva explozii s-au produs în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *