Învinge insomnia prin alimentaţie

publicat în Sănătate pe 30 Mai 2021, 05:22

 Viaţa stresantă, vremea nefavorabilă, consumul excesiv de cafea sau regimul dezordonat de viaţă duc la apariţia insomniei. Şi pentru că medicamentele destinate acestei afecţiuni pot avea efecte nocive, încearcă să combaţi insomnia prin alimentaţie.

 Pentru a rezolva această problemă, unele persoane apelează la somnifere, dar metoda nu este cea mai indicată. În cazul în care suferi de insomnie pe parcursul unei perioade îndelungate este bine să te adresezi unui specialist, iar dacă ai insomnie o perioadă scurtă de timp, alimentaţia poate fi un remediu excelent.Ea prezintă o importanţă deosebită în profilaxia şi tratamentul insomniei, rezultatul fiind un somn mai bun. Aşadar, anumite alimente ajută la inducerea somnului, în timp ce altele îl inhibă.

Alimente împotriva insomniei
Pe lista alimentelor care au un efect sedativ şi care te vor ajuta să adormi mai uşor se află legumele cu frunze verzi, dar şi zarzavaturile. Salata verde este un alt antidot împotriva insomniei, datorită unor substanţe care sunt prezente în compoziţia sa. Astfel, salata verde trebuie să se regăsească constant în cina zilnică, alături de legume şi peşte. Cerealele integrale, precum orezul brun sau ovăzul, dar şi ciupercile, fructele sau seminţele sunt surse bogate de carbohidraţi complecşi care au un efect sedativ.