Moldova

Invazia alergătorilor în scuarul Râşcani din Chişinău

Acest gen de competiţii, organizate tradiţional de Federaţia de Atletism a R. Moldova, se bucură de un interes sporit în rândul sportivilor care tind nu doar să-şi devanseze adversarii, dar şi să stabilească noi performanţe personale şi naţionale.

Pe pistele amenajate în jurul lacului din zonă au concurat pe diferite distanţe atât amatori ai sportului, cât şi atleţi experimentaţi, care au în palmares rezultate remarcabile consemnate în competiţii internaţionale de prestigiu.

Primii care au ieşit la start în cadrul campionatului naţional de cros au fost copiii în vârstă de 12-13 ani, care au concurat pe distanţa de 1000 metri. Într-o concurenţă acerbă, în proba finală, învingătoare a devenit talentata Olga Gheorghiţă din Tiraspol. Cursa similară printre băieţi l-a avut în calitate de câştigător pe un alt sportiv din provincie, Daniel Blănuţă (Ialoveni).

În categoria de vârstă junioare (anul naşterii 1995-1996), cursa a fost dominată de elevele Liceului Internat Republican cu profil sportiv din capitală. După o luptă dramatică pe toate porţiunile cursei, învingătoare a devenit Silvia Florea. Printre sportivele de aceeaşi vârstă, dar pe distanţa de 2000 metri, titlul a revenit Doinei Cravcenco, atletă care s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Singapore.
O altă vedetă a atletismului autohton a învins în cursa de senioare pe distanţa de 6000 metri. Este vorba despre Oxana Juravel (Anenii Noi), participantă la Jocurile Olimpice din Beijing şi Europenele de la Barcelona.

O situaţie interesantă s-a consemnat pe distanţa de 3000 metri, juniori mari. Pe locul patru s-a clasat singurul atlet din Criuleni, Dumitru Nicolaev, pregătit de Valeriu Josan, primul antrenor al lui Ion Luchianov. Alergătorul din Slobozia-Duşca s-a clasat pe locul patru, deşi este invalid de gradul doi (având lipsă un rinichi).

Cele mai multe titluri la categoria veterani au revenit Clubului amatorilor de alergări „Expres”, condus de Ion Babără. Este vorba despre Maria Şagan, Liuba Caradjov, Anatol Spiridon şi Anatol Bulmaga.

În alte probe au învins: Andrei Ignatiev (Clubul „Expres”), Ecaterina Belenco (Sucleia, Slobozia), Vladimir Curaciov (Tighina) şi Ion Cosniceanu (Soroca.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *