Opinii și Editoriale

Intrebari, intrebari…

Aflat si eu, ca si Partidul Comunistilor, in dilema, ma tot intreb, oare ce ar fi mai bine pentru mine ca partid comunist: sa-l votez pe Lupu, lasand astfel democratii sa se relaxeze si sa inceapa a fura in voie, ori sa-i tin in sah cu anticipatele si astfel democratii sa inceapa a fura si mai abitir, zicandu-si ca „in anticipate, Dumnezeu stie cine va invinge. Daca, Doamne fereste, vine iar Voronin pe opt ani?”.

 

* * *

Ce persoane cautate si bagate in seama ne mai simteam noi, ziaristii care sustineam Opozitia, in campania electorala, cum mai eram sunati, laudati si poftiti sa vorbim pe la tot felul de mitinguri!… Si cat de parasiti si nebagati in seama am ajuns acum! Noi, prostii, chiar incepuseram sa credem la un moment dat ca ei ne iubesc. Acum ei sunt departe, nu-i mai vedem decat la televizor, iar noi tot acolo unde eram am ramas, ca si pe timpul comunistilor. Pregatiti-va, stimati colegi, sa trecem in Opozitie, pentru ca „ai nostri”, dupa ce pun mana pe „Moldova 1”, chiar nu mai au deloc nevoie de noi.

* * *

Cineva imi pune o intrebare dupa alta la care eu nu stiu ce sa raspund: „Oare cum o fi putut sa arda Declaratia de Independenta? Daca era in cladirea Parlamentului, inseamna ca era in biroul spicherului Lupu. Daca era in acel birou, inseamna ca era intr-un coscogea seif. Daca era in acel seif, cum puteau niste protestatari sa-l sparga cu mainile goale? Daca nu puteau sa-l sparga, cine a descuiat usa seifului? Daca spicherul a parasit biroul de frica protestatarilor, cum se face ca a lasat Declaratia la discretia vandalilor?…”. Si da-i cu intrebarile, da-i cu intrebarile!…

* * *

S-a inceput taraboiul in ministere. „Schimbare, schimbare, schimbare!” – iata lozinca zilei. Se stie cine trebuie schimbat inainte de toate. Ati auzit ce a spus ministrul Focsa: „O contabila a condus cultura!”. Contabilii, iata cine trebuie schimbati. Cum sa faci chestii noi cu contabili vechi?! Dupa contabili vine randul sa fie schimbati… De fapt, daca ai schimbat contabilul, reforma e ca si facuta, restul pot ramane la locurile lor.

* * *

Domnul Lupu incepe sa dea semne de panica. I se intuneca inaintea ochilor mai rau decat comunistilor cand si-l inchipuie pe Ghimpu presedinte interimar inca vreo trei-patru ani. Daca nu mai prinde nici acum fotoliul de sef al statului, gata, Domnia sa risca sa intre in categoria eternilor „petitori”, cei care nu sunt acceptati nu pentru ca nu ar fi buni, ci pentru ca au fost respinsi de altii.

* * *

Si, la sfarsit, ca sa nu credeti ca m-am dat cu comunistii, va zic una si despre Stepaniuc, pe care l-am apucat la sfarsitul unei emisiuni de la M 1 aparand vartos democratia intr-o disputa cu Corina Fusu. Am ajuns s-o auzim si pe asta: „Noi, spunea Stepaniuc, am schimbat Codul Audiovizualului astfel ca in Consiliul de Observatori sa fie alesi si oameni din Opozitie, voi vreti sa schimbati Codul ca sa fiti numai voi acolo!”. Lasam la o parte la ce dihanie paroasa se refera domnul Stepaniuc, atunci cand spune „opozitie”. Ne intrebam numai: „Bine-bine, atunci ati votat ca SI opozitia sa apara la M 1. Dar cum ati vota astazi, cand M 1 este dirijata DOAR de opozitie?”.

Pentru ca asa se intampla astazi: M 1 este condusa de opozitia comunista.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *