Actualitate

Incendiile de pădure din Algeria a omorât 42 de persoane. Ministrul de Interne acuză că:,,Doar mâini criminale pot fi în spatele celor aproape 50 de incendii ”

Zeci de incendii separate au izbucnit, de luni noapte, prin zonele împădurite din nordul Algeriei.

Ministrul de Interne, Kamel Beldjoud, a acuzat că au fost provocate de “Doar mâini criminale pot fi în spatele celor aproape 50 de incendii simultane din câteva localități”.

Săptămâna trecută, un organism UE de monitorizare atmosferică a transmis că Mediterana a devenit un focar de incendii de vegetație, pe măsură ce flăcările au cuprins pădurile din Turcia și Grecia, susținute de un val de căldură, transmite digi24.ro.

Soldații au murit în diferite zone, unii încercând să stingă flăcările și alții după ce au fost izolați când focul se răspândea, spun rezidenții Kabylie. Ministrul Apărării spune că mai mulți soldați au suferit răni grave din cauza arsurilor.
Câteva case au luat foc, în vreme ce familiile fugeau către hoteluri, hosteluri și rezidențe universitare, spun martorii, adăugând că un fum dens a îngreunat vizibilitatea echipajelor de pompieri.
“Am avut o noapte de groază. Casa mea este complet arsă”, a spus Mohamed Kaci, care fugise cu familia sa din satul Azazga către un hotel.

Pompierii și armata încercau să controleze flăcările, iar Beldjoud a precizat că prioritatea era de a evita creșterea bilanțului victimelor. Acesta a promis că-i va compensa pe cei afectați.
Incendii mai mici au făcut ravagii în păduri din cel puțin 16 provincii din statul nord-african, începând de luni noapte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *