Timpul Local

Încă o campanie împotriva corupţiei

Preşedintele Asociaţiei, Vladislav Roşca, a declarat într-o conferinţă de presă că această campanie nu susţine niciun partid politic şi nu urmăreşte scopuri politice.

Asociaţia este alcătuită din jurişti care lansează şi un apel către instituţiile mediatice pentru a susţine campania dată, prin oferirea spaţiului informaţional pentru a prezenta probe care, potrivit lor, „vor impune organele abilitate să ia o decizie corectă pentru combaterea fenomenului corupţiei în instanţele de judecată”.

„Vrem să aducem în faţa mass-media şi a opiniei publice probe şi martori pentru a demonstra cazuri concrete de corupţie în sistemul judecătoresc”, a menţionat preşedintele. „Considerăm că doar o implicare directă a mass-media, care este unica forţă capabilă să lupte cu acest fenomen, poate opri corupţia şi acorda cetăţeanului simplu încrederea în judecată”.

Vladislav Roşca a menţionat că asociaţia a efectuat o cercetare a cazurilor judecate la Curtea de Apel Economică şi a observat că cele mai „importante” dosare, în spatele cărora stau interesele oamenilor influenţi din R. Moldova, sunt examinate de un număr restrâns de judecători afiliaţi preşedintelui instanţei şi care iau hotărâri în favoarea intereselor acestor oameni.

Asociaţia îşi propune să prezinte opiniei publice în fiecare săptămână probe pentru elucidarea cazurilor de corupţie din domeniul judecătoresc. „Vom vorbi, de asemenea, despre fenomenul privatizării în masă a bunurilor patrimoniale care au existat în anii ’90”.

Vitalie Ciofu, membru al asociaţiei, a declarat că primul caz de corupţie va fi prezentat astăzi şi se referă la Fabrica de zahăr din Glodeni, care a fost „preluată prin diferite tertipuri ilegale de la investitor”, 500 de familii fiind lăsate fără locuri de muncă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *