Atitudini

În lumea celor fără de diplome

Moldova, acest picioruș (sau picioRUS?) de plai, cu gurița mică (de n-o aude nimeni), dar cu idei fixe de a penetra porțile Europei și de a nimeri în Rai, umblă legată la cap. Legată din pricină de durere, cum se zice, adică din pricina marilor dureri provocate de felurite boleșnițe și ispite – toate înfășurate în foi de papirus (păpușoi) de producție neaoșă, pășunistă. Spre deosebire de alte piciorușe de plai, piciorușul nostru bolește de boli specifice, neaoșe, moldovenești: gripa pandemică antiromânească (murim, dar nu ne vaccinăm cu injecțiile venite din România!), trahom vectorial (pornim spre Europa, dar luăm trenul de Moscova) scarlatină ideologică comunistă (încă n-am ales între Lenin și Dumnezeu), orbalț identitar (nu suntem nici români, nici moldoveni).

Din cauza acestor boli ajungem în târgul geopolitic cu punga goală a lui Dănilă Prepeleac, obținută în urma unor geniale și succesive acțiuni de marketing dacic pe pețișoara noastră politică. Să fiu mai explicit? Cu plăcere! La polul anticomunist, liberalii se bat cu liberalii reformatori și cu cei democrați, la celălalt pol, de stânga, Stepaniuc smulge câteva pene dintr-o aripă a PCRM și i le introduce în penele carismaticei Tkaci de la „Moldova Unită” (nu știm cu cine). Așadar, Moldova e pe fază – nu se ogoiește, fierbe, forfotește. Bravul nostru picioruș de plai zice una, dar face alta… Generalizez: conu” Mihai (Ghimpu) vrea să schimbe Constituțiunea, dar partidele se pregătesc de alegeri în sunetele de fanfară ale imnului electoral al moldovenilor – „Ridică, mândră, perdeaua, c-am venit să-mi iau mantaua”! Aceasta pe de o parte.

Pe de alta, aflăm o noutate plăcută: noul ministru de Interne, Victor Catan, se va adresa Procuraturii Generale cu o chestiune foarte sensibilă: „Curtea de Conturi a stabilit că din bugetul MAI (condus de dl CEL FĂRĂ DE DIPLOMĂ) au fost estorcate 40 de milioane de lei, bani care au fost folosiți de Partidul Comuniștilor”!

Freamătă inima piciorușului nostru de plai când aude despre o asemenea sumă – 40 de milioane nu e glumă! Îl va mânca pușcăria pe CEL FĂRĂ DIPLOMĂ!
……………………………………………………………………………………
Au trecut 4 ani de când am scris aceste rânduri despre fostul ministru de Interne, „legendarul” Gh. Papuc. Nimic rău nu s-a întâmplat ce acesta. Dimpotrivă, îi găsim numele (nu într-o pușcărie!) în lista de fondatori ai unei noi Bănci…

Am evocat un articol scris în zorii venirii la putere a noii guvernări liberal-democrate pentru a pune degetul pe cea mai dureroasă rană a R. Moldova: justiția nu are acces în LUMEA CELOR FĂRĂ DIPLOME.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *