Internațional

Hendry vrea să revină în top

Stephen Hendry a fost aproape de a ieși din viața snooker-ului în aprilie, dar, în această vară, după o discuție cu soția lui, septuplul campion mondial a decis să continue. "Amândoi am convenit că nu m-aș pricepe mai bine la altceva", a recunoscut cel care nu a mai câștigat un campionat mondial din 1999 și nu s-a mai impus în British Open din 2004. Fiind prezent la evenimentul de lângă Glasgow, cu ajutorul căruia strânge fonduri pentru tinerii jucători, actualul loc 15 mondial a spus: "Acest sezon este important din punct de vedere al menținerii și chiar al îmbunătățirii poziției mele în clasamentul general. Obiectivul meu este să revin printre primii opt jucători ai lumii".

Totuși, Hendry nu este foarte convins să evolueze în turneele mici și a observat faptul că un sezon de snooker a ajuns să se întindă pe 12 luni. Acesta este un lucru bun pentru cei tineri, dar mai greu pentru cei care se îndreaptă spre finalul carierei, care au familie și alte interese. Cu toate astea, Hendry nu a negat faptul că încă mai are plăcerea de a juca: "Încă mă simt bine pe marile arene, evoluând împotriva jucătorilor de top. Nu mai am chef să mă antrenez așa de mult, cum o făceam înainte, dar mă simt în apele mele în fața tribunelor pline. Vom merge la Shanghai săptămâna viitoare, unde ne vor aștepta foarte mulți fani ai snooker-ului, iar dacă acest aspect nu te impresionează, e timpul să te lași", a admis cel care a reușit break-ul maxim de zece ori în carieră.

The Maestro speră să ajungă la o formă bună care să îl aducă din nou în fazele superioare ale turneelor: "M-aș bucura să fiu din nou competitiv. Nu am mai ajuns în semifinalele unui turneu de câțiva ani buni. Este vorba de recăpătarea încrederii de sine. Dacă voi reuși asta, voi avea o șansă", a încheiat Stephen Hendry. 

Sursa: eurosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *