Internațional

Hamilton în pole position la Barcelona

Campionul mondial din 2008 a fost inregistrat cu 1:21.707, timp care i-a adus prima pozitie in fata surprinzatorului venezuelean Pastor Maldonado.

Pentru Hamilton este al treilea pole position in cinci Mari Premii si al 22-lea din intreaga cariera. Maldonado se afla la randul sau in fata celei mai bune clasari din cariera in calificari, pilotul sud-american aducand cel mai bun rezultat pentru echipa Williams de la pole-ul reusit de Nico Hulkenberg la Interlagos in 2010.

Spaniolul Fernando Alonso a obtinut cel mai bun rezultat in calificari pentru Ferrari in sezonul 2012, ocupand pozitia a treia la sase zecimi ecart in comparatie cu timpul etalon.

Fostul dublu campion mondial va imparti linia secunda la startul cursei de duminica dupa-amiaza cu francezul Romain Grosjean de la Lotus.

Kimi Raikkonen (Lotus) si Sergio Perez (Sauber) se vor afla in linia a patra, in timp ce Nico Rosberg (Mercedes) si Sebastian Vettel vor ocupa o linie a patra integral germana.

Campionul mondial din ultimii doi ani nu a efectuat niciun tur cronometrat in ultima parte a calificarilor, abordand o strategie de conservare a pneurilor.

Tactica lui Vettel a fost urmata de Schumacher si Kobayashi care au completat topul zece.

Surpriza neplacuta a calificarilor a venit din partea lui Jenson Button (McLaren) si Mark Webber (Red Bull), care au ratat calificarea in ultima parte a sesiunii.

Button a incheiat pe 11 chiar in fata lui Webber si a celor doi piloti de la Force India-Mercedes.

Indianul Narain Karthikeyan de la HRT nu a reusit sa se incadreze in limita de 107 % din timpul primului clasat in Q1 si astfel prezenta sa in cursa de duminica ramane sa fie decisa de comisari.

Singurul incident al calificarilor l-a avut in prim plan pe brazilianul Bruno Senna, care a scapat masina de sub control si a incheiat prima secventa in afara traseului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *