Internațional

Hamilton arbitrează lupta pentru titlul mondial cu pole position în Brazilia

 Cronometrat cu timpul de 1:12.458, Hamilton l-a depăşit cu 55 de miimi pe coechipierul său Button, cei completând prima linie McLaren-Mercedes la start.

Din linia secundă vor porni cei doi echipieri de la Red Bull-Renault, cu Mark Webber şi Sebastian Vettel, liderul campionatului nereuşind să mai urce în prima linie la start aşa cum s-a întâmplat în cinci din ultimele şase curse.

Aflat în faţa propriilor suporteri, brazilianul Felipe Massa a adus cel mai bun rezultat pentru Ferrari şi va pleca din poziţia a 5-a plasându-se chiar în faţa lui Pastor Maldonado (Williams).

Fernando Alonso nu a reuşit să urce mai sus de locul opt, urmând a pleca din linia a patra pe care o împarte cu germanul Nico Hulkenberg.

Calificările de la Interlagos au început după ce o repriză de ploaie udase traseul de lângă Sao Paolo şi ordinea la vârf s-a schimbat permanent pe măsura ce trasa ideală s-a uscat.

Hamilton a semnat cel mai bun timp, după care Alonso a impus timpul etalon în debutul Q2, dar Vettel a luat prim planul după ce s-a lăsat aştetptat pe circuit.

Germanul din fruntea clasamentului piloţilor şi-a compromis primul tur rapid din ultima secvenţă, pentru ca mai apoi să se vadă prins între cei doi piloţi McLaren-Mercedes.

La final Vettel a fost învins pentru trei zecimi de Hamilton, dar a fost mai rapid cu jumătate de secundă faţă de Alonso.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *