Guvern

Guvernul va îmbunătăţi climatul investiţional

„Moldova este deschisă pentru atragerea investiţiilor, acestea reprezentând factorul principal în dezvoltarea economică. Iată de ce, în demersurile sale de politică economică, R. Moldova stabileşte atragerea investiţiilor drept o prioritate”, a declarat premierul.

Moldova a semnat 38 de acorduri bilaterale de protejare reciprocă a investiţiilor, 40 de acorduri de colaborare comercial-economică şi 17 acorduri de comerţ liber în cadrul CSI. Ţara beneficiază de preferinţe comerciale autonome din partea UE şi a început negocierile unui acord de liber schimb cu UE, a mai informat prim-ministrul.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a precizat că la reuniune participă circa 600 de persoane din peste zece ţări – state din UE şi CSI, SUA, Canada şi China. Sunt investitori privaţi, dar şi reprezentanţi ai unor organisme economice sau investiţionale internaţionale.

Melanie Marlett, manager de ţară al BM pentru Moldova, i-a înmânat premierului Vlad Filat Medalia Top Ten Reformer Award, care se acordă primelor zece ţări din lume la capitolul implementarea reformelor. Ea a specificat că, săptămâna aceasta, Consiliul de directori ai BM va aproba o finanţare în sumă de 25 de milioane de dolari în sprijinul Bugetului R. Moldova.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *