Guvern

Guvernul şi FMI promit majorări de salarii în 2011

Premierul a declarat că Guvernul va implementa câteva măsuri care vor sprijini mai multe categorii sociale. Astfel, începând cu 1 iulie, vor fi majorate cu 8,5% şi salariile pentru personalul auxiliar din sectorul bugetar. De aceste majorări vor beneficia aproximativ 125 mii de persoane. De asemenea, va fi alocat ajutorul social pentru perioada rece a anului aferent lunilor ianuarie, februarie şi martie 2011 pe care îl vor putea primi 521 mii de pensionari şi 33 mii de persoane din familii social-vulnerabile. 

Referindu-se la reperele economico-financiare ale anului curent, premierul a menţionat că deficitul bugetar pentru anul 2011 va fi de 1,9% din PIB, în condiţiile unei creşteri prognozate a economiei de 4,5% şi a unei inflaţii de 7,5%, parametri coordonaţi cu FMI.

Şeful misiunii, Nikolay Gueorguiev, a afirmat că FMI şi autorităţile R. Moldova au ajuns la un acord cu privire la finalizarea celei de-a doua revizuiri a programului încheiat. „Acest acord urmează să fie aprobat de către conducerea FMI şi consiliul executiv în luna aprilie curent, iar finalizarea acestei revizuiri va permite Moldovei să beneficieze de 77 milioane de dolari, bani care urmează a fi folosiţi pentru susţinerea bugetului şi suplinirea rezervelor valutare”, a spus Gueorguiev.

Potrivit premierului, în anul 2010, RM a revenit la situaţia în care se afla înainte de criză: creşterea economică a fost de 6,9%, inflaţia a atins nivelul de 8,1% la sută, iar deficitul bugetar raportat la PIB a fost de 2,4%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *