Economie Mondială

Graficul zilei: Petrolul a SCĂZUT la cel mai jos nivel din ultimii 6 ani

Mai exact, cifrele au ajuns la 54,76 dolari per baril.

Analiștii economici sunt convinși că prețul la petrol a fost la cel mai mic preț din ultimii ani, anunță Bloomberg.

„Petrolul din stocuri este încă în exces, iar aceasta nu poate crea o balanță sigură pentru piață”, a spus Katherine Spector, un strateg a mărfurilor la CIBC Markets Inc din New York. „S-ar putea să resimțim un echilibru global pentru piața petrolului în anul 2016, dar încă este devreme să facem pronosticuri”, a adăugat aceasta.

Stocurile brute din SUA numără aproape 100 milioane barili, ceea ce constituie o trecere peste media de cinci ani. Datele Baker Hughes arată că petroliștii au mai redus din extrageri.

Potrivit lui Morgan Stanley, există o șansă ca recesiunea din industria de petrol globală, să fie mai severă decât cea din 1986, când a fost atinsă cea mai adâncă criză în 45 de ani.

Se prevede că piața petrolului va intra în normalitate în a doua jumătate a anului 2017 cel devreme, dacă OPEC va continua să extragă petrol la nivelul datelor actuale, a declarat strategul a Deutsche Bank, Michael Hsueh într-un raport de săptămâna trecută. Hsueh a declarat că acest echilibru este probabil să se întâmple în anul 2018.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *