Moldova

Ghimpu s-a întâlnit cu Kuzmin

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, diplomatul rus l-a informat pe Mihai Ghimpu despre agenda finală a Summit-ului informal al şefilor de stat din CSI, care se va desfăşura pe 8 mai la Moscova, precum şi despre documentele propuse pentru examinare.

În acest context, Mihai Ghimpu a menţionat că R. Moldova va semna Mesajul şefilor de stat din CSI adresat veteranilor războiului şi persoanelor care au activat în spatele frontului din statele Comunităţii, cu prilejul aniversării a 65-a a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum şi va susţine Declaraţia şefilor de state care participă la manifestările organizate la Moscova, cu prilejul împlinirii a 65 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea război mondial.

În cadrul întrevederii, Mihai Ghimpu a făcut şi o trecere în revistă a planului de acţiuni care vor fi organizate la 9 mai în R. Moldova, iar Valeri Kuzmin l-a informat că misiunea diplomatică va participa la toate manifestările organizate de autorităţile moldave la nivel de stat.

Anterior preşedintele interimar M. Ghimpu a declarat că va pleca la summit-ul informal din 8 mai de la Moscova, iar de 9 mai va participa la manifestaţiile aniversare de la Chişinău. Un contingent de 70 de militari ai Armatei Naţionale a R. Moldova va participa la parada militară care se va desfăşura la 9 mai pe Piaţa Roşie din capitala rusă.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *