Tendințe

Ghid de bună purtare a imprimeurilor

Şi fiindcă vedetele nu se dau niciodată în lături de la a pune în aplicare cele mai îndrăzneţe propuneri ale designerilor, învaţă de la ele regulile generale de asortare a imprimeurilor.

Combină animal print cu imprimeu floral. Pentru a combina cu succes cele două imprimeuri, foloseşte unul pentru haine, iar pe celălalt păstrează-l pentru unul dintre accesorii – o geantă, pantofi, o eşarfă etc. Astfel, printurile se vor pune unul pe altul în evidenţă, fără a concura pentru a atrage atenţia simultan.

Foloseşte acelaşi imprimeu, dar în mărimi diferite. Pentru a reinventa clasicele buline în recentele tendinţele, încearcă să asortezi buline mici cu buline mai mari. Efectul vizual va fi unul inedit şi tonic, fără a părea forţat.


Mila Iovovici

Combină imprimeuri contrastante. Actriţa Diane Kruger găseşte întotdeauna ţinute care vin cu ceva nou, aşa că nu a mirat pe nimeni când a ales să combine imprimeuri complet diferite. Florile de pe cămaşa-rochie sunt romantice, subtile şi „relaxate”, în vreme ce dungile de pe fustă sunt puternice, cu impact imediat. Punctul comun este că ambele printuri folosesc aceeaşi combinaţie cromatică – alb şi negru.


Diane Kruger

Când ai mai mult de două imprimeuri, poartă ţinute mini. E riscant să porţi mai mult de două imprimeuri. Dar, dacă sunt imprimeuri din aceeaşi familie (de exemplu, doar flori sau doar dungi) şi nu te îmbraci de sus până jos, atunci lookul tău nu va părea forţat. Rochia modelului britanic Poppy Delevigne conţine trei tipuri de imprimeu, dar toate sunt florale, în plus este mini şi fără mâneci. În rezultat, vedem o ţinută inedită şi sofisticată.


Michelle Williams

Nu purta mai multe trenduri odată. Tendinţele sunt, prin definiţie, ceva nou – sau cel puţin reinventat -, ceva cu care lumea nu s-a obişnuit încă. Dacă însă porţi toate trendurile anului în aceeaşi ţinută, vei arăta doar că eşti prea dornică să atragi atenţia. Rochia actriţei Michelle Williams are mix de imprimeuri, talie joasă, pliuri şi culori neon. Sunt deja patru dintre tendinţele propuse de designeri pentru anul 2012, iar includerea lor în aceeaşi ţinută este haotică şi inutilă.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *