Ghenadie Pavliuc este propus vicepreședinte la Judecătoria Chișinău

publicat în Actualitate pe 31 Ianuarie 2017, 13:22

Ca urmare a concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte la Judecătoria Chișinău, Consiliul Superior al Magistraturii l-a selectat pe judecătorul Ghenadie Pavliuc. Candidatura magistratului este propusă șefului statului, care urmează să se expună.

Tot marți, 31 ianuarie, urma să fie desfășurat și concursul pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Judecătoriei Chișinău. Solicitată de IPN, Carolina Mangâr, ofiţer de presă al CSM, a declarat că această chestiune a fost amânată la solicitarea singurului candidat, Radu Țurcanu.

Membrii Consiliului au selectat un judecător la Curtea de Apel Comrat, învingătoarea concursului fiind desemnată Ludmila Caraianu. Dacă candidatura va fi acceptată de către șeful statului, Ludmila Caraianu va exercita această funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție s-a anunțat concurs repetat. Singura candidată, Viorica Puica, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

IPN