Galina Dodon (Exclusiv Media) a spălat bani din Rusia prin Bahamas pentru Igor Dodon și PSRM (VIDEO)

publicat în Actualitate pe 27 Aprilie 2021, 07:22

 

Potrivit deputatului Iurie Reniță, Igor Dodon trebuie tras la răspundere pentru falsul în declarațiile de avere din anul 2016. Acesta menționează că Dodon, prin intermediul soției sale Galina Dodon, proprietară a SRL Exclusiv Media, au spălat bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, pentru finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale.

În cadrul unui briefing, Reniță a prezentat mai multe documente despre un nou caz din operațiunea Bahamas, unde este implicată prima doamnă, Galina Dodon.

De această dată Dodon este implicat prin intermediul soției sale Galina. La 2 decembrie 2015, la Banca Comercială Victoriabank, a fost depusă de către SRL Exclusiv Media fișa cu specimenele de semnături și amprenta ștampilei. Potrivit fișei rezultă că, pe lângă directorul Sergiu Burduja, a fost împuternicită cu dreptul de semnătură și cetățeanca Galina Dodon. Aceste aspect demonstrează interesul familiei Dodon în admnistrarea SRL Exclusiv Media. Dreptul la semnătură îi permite acestuia să participe la administrarea patrimoniului societății comerciale și să se implice în procesul de administrare.

În 2015, Igor Dodon era președintele Partidului Socialiștilor și deputat în parlamentul RM, fapt ce-l obliga să indice în declarația sa cu privire la conflictele de interese personale calitatea de membru al organului de administrație al SRL Exclusiv Media a soției sale Galina Dodon. Acțiunile lui Igor Dodon în calitate de deputat la acea perioada cad sub incidența de componență de infracțiuni a articolului 352 din Codul penal, falsul în declarații”, punctează Reniță.

Conform lui Iurie Reniță, conform Codului Penal Dodon riscă o amendă de la 400 la 600 de unități convenționale sau închisoare de până la un an pentru fals în declarații.

Reniță a menționat că procuratura trebuie să continue investigarea acestui dosar și că procurorul general este așteptat în plenul legislativului.

Galina DODON câștigă 33 de mii de lei LUNAR fiind angajată la Exclusiv Media, firma care a primit MILIOANE din BAHAMAS