Chișinău

FOTO: Militarii au simulat parada din 27 august

La repetiţie au participat 12 formaţiuni militare: 1.000 de militari din cadrul unităţilor Armatei Naţionale, 91 de participanţi la conflictul armat din 1992, 400 de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne, precum şi peste 120 de angajaţi ai Serviciului Grăniceri.

La simulare au asistat şi prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa şi viceprim-ministrul Mihai Moldovanu. Şeful cabinetului de miniştri a declarat că este mulţumit de nivelul de pregătire a militarilor şi le-a mulţumit pentru efortul depus.

Defilarea trupelor terestre în PMAN a fost urmată de trecerea tehnicii militare din dotarea Armatei Naţionale. Coloana de maşini a început mişcarea din preajma cinematografului Patria, iar în faţă s-a deplasat autoturismul de paradă GAZ-24, tip cabriolet.

În total pentru antrenamentul de astăzi au fost mobilizate 65 de unităţi de tehnică, folosite pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor trupelor de infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, forţelor de menţinere a păcii şi celor speciale. Tehnica militară a traversat PMAN cu circa cinci kilometri la oră şi s-a reîntors în locul de dislocare permanent pe itinerarul – bd. Ştefan cel Mare, str. Ismail, Pan Halippa, Şoseaua Hânceşti, str. Pietrarilor.

Repetiţia pentru parada din 27 august s-a încheiat cu evoluţia orchestrei mixte a garnizoanei Chişinău, formată din cinci orchestre militare: orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, orchestra model a Ministerului Afacerilor Interne, orchestra militară a Serviciului Grăniceri, orchestra militară a Brigăzii „Ştefan cel Mare” şi orchestra Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Potrivit ministrului Apărării, alte două antrenamente de paradă în PMAN sunt programate la 20 august, ora 23:00 şi la 24 august, ora 9:00. 


Sursa Foto: Ministerul Apărării
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *