Moldova

FOTO Lupu şi Filat la depunerea de flori. Ghimpu şi-a trimis delegaţi

Președintele interimar Marian Lupu și premierul Vladimir Filat au depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare.

Tot astăzi, a fost organizat şi Marşul Memoriei pentru polițiștii și combatanții moldoveni căzuți în război.

Dintre liberali, la depunerea de flori de la Monumentul lui Ştefan cel Mare au fost observaţi preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadârcă, şi edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui Marian Lupu, R. Moldova nu este un proiect temporar, ci un stat dat de Dumnezeu care trebuie edificat, iar jertfa combatanţilor tragicului război nu a fost zadarnică. Democratul a mai spus că sarcina comună a tuturor moldovenilor este reunificarea ţării şi integrarea RM în UE.

Liberalul Dorin Chirtoacă este de părere că ceea ce s-a întâmplat pe 2 martie 1992 este o continuarea la cele întâmplate în 1940. “De sute de ani imperiul răului nu doreşte ca aeceastă palmă de pământ să fie liberă. Şi astăzi, Federaţia Rusă pune piedici constante poporului moldav către libertate şi prosperitate”, a declarat Chirtoacă cu referire la cazul de la Vadul lui Vodă, când un tânăr a fost împuşcat de un pacificator rus.

Premierul Vlad Filat a menţionat în cadrul depunerii de flori de la la monumentul "Maica Îndurerată" (Complexul "Eternitate") că războiul de pe Nistru ne-a fost „impus, a fost un război nedrept, care a luat din rândul nostru pe cei mai demni oameni, iar rana de atunci a mai rămas pe corpul ţării noastre". Filat a mai spus că şi natura plânge în această zi pentru cei ce au luptat pentru independenţa ţării: "În aceasta zi şi natura plânge, cu lacrimi de zăpadă. Oamenii au mari aşteptări, însă, acestea au fost spulberate cu 20 de ani în urmă. A fost război, dar trebuie să privim în viitor şi prin acţiuni şi nu declaraţii să oferim cetăţenilor acestui popor libertate şi prosperitate", a declarat premierul, potrivit Publika.md.



Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *