Chișinău

FOTO: În lacul Valea Morilor a fost adus peşte

Potrivit primarului municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, ieri a fost adusă doar prima tranşă din peşte de la Gura Bâcului, sat aflat la circa 70 de km de la Chişinău. Alte 5 tone urmează să fie aduse până în primăvară.

„Peştele revine acasă! Cei care ne-au ajutat, dar şi ne-au oferit prima tranşă din peşte a fost Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor. Aceasta a fost oferită gratuit cu ocazia hramului oraşului Chişinău”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Odată cu aducerea peştelui, pescuitul va fi interzis în zona lacului, deoarece au fost distribuite 5 soiuri de peşti mai speciali: crapi, şalău, amur alb şi negru, fitofag şi novac.

“Printre soiurile aduse, novacul este cel mai ingenios. Acesta se hrăneşte şi cu iarbă”, susţine Oleg Ciocoi, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.

Lacul Valea Morilor s-a umplut cu apă la nivel de 25 la sută, iar la fundul său creşte multă vegetaţie. Din acest considerent, primăria a decis să populeze lacul cu peşte pentru a nu permite ca flora să învingă fauna.

Cătălina Gromov

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *