Actualitate

FOTO. Cum a fost păcălit Papa de un comunist rus

Nu intmaplator, poza a fost imediat viralizata in mediile ”lumii ruse”, fiind prima oara postata pe Twitter de unul dintre sefii separatistilor din ”DNR” – Konstantin Dolgov. El a comentat ironic decizia Papei de a accepta ”simbolul victoriei”, care provoacă iritare naționaliștilor ucraineni, drept „o altă trădare”.

Panglica ”Sfântului Gheorghe” reprezintă un element simbolic militar rusesc, constând dintr-o panglică bicoloră negru-oranj. Ea își are originile în perioada Imperiului Rus fiind un element adițional a distincțiilor cu care erau decorați militarii ruși pentru eroism și aport adus patriei.
În 2005, la inițiativa unor organizații din Federația Rusă, panglica Sfântului Gheorghe a fost instituită ca simbol al Zilei Victoriei asupra Germaniei Naziste.
În 2014, în Ucraina, panglica Sfântului Gheorghe a devenit un simbol asociat separatiștilor pro-ruși, iar autoritățile ucrainene au decis să sărbătorească Ziua Victoriei de 9 mai prin simbolul Macului Roșu, renunțând la panglică. De asemenea, și Belarusul a anunțat că va sărbători Ziua Victoriei fără panglica Sfântului Gheorghe

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *