Film

Fost director Paramount: Netflix a cucerit studiourile. Hollywood este irelevant acum

Diller a declarat că industria filmului a existat datorită celor șase studiouri de film din Statele Unite – Disney, Universal, Warner Bros. Paramount, Columbia și Fox 20th Century – care au fost capabile să cumpere orice de la concurență. Lucrurile s-au schimbat foarte mult de când giganții Amazon și Netflix au intrat în domeniul cinematografiei.

„Pentru prima dată, ei (studiourile de filme) nu cumpără nimic. Nu cumpără conținut Netflix. Nu cumpără conținut Amazon. (…) Netflix a câștigat acest joc”, a spus Barry Diller. „Nimeni nu poate să ajungă, cred, la numărul lor de abonați, ceea ce le dă o poziție dominantă reală”, a adăugat omul de afaceri.

Actualul președinte al InterActive Corp a declarat că toate studiourile de film importante se vor juca cu telespectatorii, dar „cei care urmăresc filme pe Netflix sunt proști”.

Netflix a bifat o creștere a numărului de utilizatori cu aproape 9 milioane la nivel global în ultimul trimestru a anului trecut – un record al companiei pentru un singur trimestru, încheind anul cu 139 de milioane de abonați plătitori.

Diller a remarcat, de asemenea, că Amazon a devenit un lider în industria de divertisment fără ca măcar să încerce să fie, iar studiourile de film nu pot concura cu asta. Serviciul de streaming Amazon se numește Prime Video dar oferta nu este la fel de bogată ca la Netflix. Nu încă! Amazon este capabil să combine serviciul de streaming cu alte avantaje pentru primii săi clienți, punând studiourile tradiționale în dificultate. Modelul de afaceri în entertainment al Amazon este un concept străin pentru Hollywood, care s-a concentrat mereu cum să-i distreze pe oameni.

Netflix este regele streamingului în acest moment, dar Hulu și Amazon Prime încep să devină concurenți serioși. În acest context, Disney și Apple se pregătesc să lanseze noi servicii de streaming în 2019. Disney+ va fi lansată până la sfârșitul anului și va conține producții noi și existente Disney, Marvel, Star Wars, Nat Geo sau Pixar, toate aflate sub umbrela The Walt Disney Company. Apple investește 1 miliard de dolari în crearea și în difuzarea serialelor TV și a filmelor pe propria platformă. Deținătorii de produse Apple (iPhone, iPad, Apple TV) vor primii producțiile video gratis.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *