Sport

Formula 1 revine în Mexic după o pauză de două decenii

Marele Premiu al Mexicului îi va avea ca principali protagoniști pe britanicul Lewis Hamilton, care și-a asigurat deja titlul mondial, alături de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, și de compatriotul acestuia Sebastian Vettel (Ferrari).

Circuitul "Autodromo Hermanos Rodriguez" din Ciudad de Mexico, a cărui modernizare a durat aproximativ șase luni, are o pistă în lungime de 4,304 km, o linie dreaptă de 1.302 m și 16 curbe, ultima denumită "Nigel Mansell", în onoarea ultimului învingător al acestei curse. Piloții urmează să parcurgă 71 de tururi, traseul total măsurând 305,584 km.

Nigel Mansell a câștigat Mare Premiu al Mexicului, în 1992, an în care pilotul britanic a cucerit și titlul de campion mondial în Formula 1, singurul din palmaresul său. Mexicul a fost în două perioade gazda unui Mare Premiu de Formula 1, din 1963 și până în 1970, iar apoi între 1986 și 1992.

Revenirea Marelui Circ pe pământul mexican este așteptată cu nerăbdare de iubitorii sporturilor cu motor din această țară, peste 100.000 de spectatori urmând să asiste în direct la cursa de duminică. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *