Internațional

Formula 1: Preşedintele FIA l-a iertat pe Hamilton pentru scandalul pe care l-a făcut la Monaco

Todt, care a fost prezent la cursa din Principat, spune că a hotărît să nu deschidă o procedură disciplinară împotriva lui Hamilton, după ce a avut un schimb de mesaje cu pilotul de 26 de ani. Şeful FIA nu a dorit să precizeze ce i-a scris Hamilton, dar a admis că britanicul risca sancţiuni dure din partea forului internaţional, scrie Mediafax.

"Biroul meu era alături de cel al stewarzilor. De fiecare dată cînd treceam să-i văd, am evitat să fac vreun comentariu. Pentru mine, ce a făcut Lewis a fost de neacceptat, dar nu am vrut reacţionez exagerat. Aş fi putut să cer instanţelor noastre să rezolve problema, dar nu am deschis niciodată cazul oficial. El a mers cu tatăl său la comisarii FIA să le ceară scuze. Poate ar fi fost mai bine să-l aduc în faţa comisiilor şi să-l suspende şase curse. Dar el mi-a scris şi eu i-am scris, iar totul s-a terminat", a declarat Todt.

Hamilton a avut mai multe incidente în timpul Marelui Premiu al Principatului Monaco, fiind penalizat de trei ori de comisarii FIA. El a tăiat o şicană în calificări şi a produs în cursă avarierea monoposturilor pilotate de Felipe Massa (Ferrari) şi Pastor Maldonado (Williams), care au fost nevoiţi să abandoneze.

După încheierea Grand Prix-ului monegasc, Hamilton a făcut declaraţii incendiare la BBC, în care i-a acuzat pe comisarii FIA că l-au penalizat pentru că este negru şi i-a numit "ridicoli" pe Massa şi Maldonado.

Apoi, pilotul de la McLaren le-a cerut tuturor scuze, comisarilor, adversarilor, chiar şi fanilor pe care i-a dezamăgit, dar presa internaţională a speculat că afirmaţiile sale ar putea determina FIA să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui. 

După: Gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *