Comentariu

Floarea de Sfântul Valentin

Cel puţin, asta ne vor spune mâine-seară televiziunile care sunt, şi ele, într-o căutare febrilă de îndrăgostiţi ciudaţi întrecându-se în a face cele mai trăsnite daruri.

Pe Facebook au reapărut tradiţionalele dispute: să-l iubim pe „al lor” Sfânt Valentin sau pe „al nostru” Dragobete? Polemici inutile, zic eu, ce contează în ce zi vii cu o floare? Bravii mei conaţionali se pare că mă susţin, căci nu prea ţin cont de sondajele idioate ale francezilor şi declară sus şi tare, de la vlădică până la opincă, că-şi iubesc constant şi necondiţionat femeile. Fiind, măcar din când în când, la unison cu alegătorul, în aceleaşi reportaje TV de mâine-seară, bravii noştri politicieni vor uita, pentru cât durează un sincron, de AIE şi imposibilul (de găsit) preşedinte şi vor povesti, in corpore, că toată viaţa lor au iubit o singură femeie. Căreia-i vor duce neapărat un trandafir. Iar noi vom zâmbi, dorindu-le în gând să-şi ţină măcar această promisiune…

Apropo de promisiuni şi de trandafir. Un tânăr, dar deja celebru florar a creat în aceste zile, după 170 de ore de muncă, o rochie din 1725 de trandafiri, gerbere şi garoafe. Deşi conştient că rochia va fi mai mult decât efemeră – cât poate dăinui o floare? -, el a făcut-o pentru că… a promis cuiva. Şi pentru că a vrut să le reamintească bărbaţilor să le dea femeilor din viaţa lor flori de Ziua Îndrăgostiţilor. Pe gerul care ne-a cuprins, chiar ar fi o idee reuşită.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *