Film

Filmul lui Cobileanski „La limita de jos a cerului” în Moldova pe 4 decembrie

La proiecţia de gală vor lua parte regizorul Igor Cobileanski, alături de actorii din distribuţia filmului – Igor Babiac, Sergiu Voloc, Igor Caras-Romanov, Angela Ciobanu, Victor Drumi, producătorul Alexandru Teodorescu şi membri ai echipei.

Partenerul general al evenimentului este Primaria Municipiului Chisinau.

Din 5 decembrie filmul „La limita de jos a cerului” poate fi văzut la Patria-Loteanu din Chișinău, iar mai tarziu si in alte cinematografe.
Premiera mondială a filmului “La limita de jos a cerului” a avut loc în această vară la Festivalul Internaţion- al de la Karlovy Vary, în competiţia oficială „East of the West”. Pe 27 septembrie filmul a fost lansat si in cinematografele din România.

Filmul a fost apreciat cu premiul Federației Internaționale a Presei Criticilor de Film (FIPRESCI) oferit in cadrul Festivalului de Film de la Cottbus (Germania). Înființat în 1991, cu intenția de a reuni cele mai reușite proiecte cinematografice din Europa Centrală și de Est, Festivalul Internațional de Film de la Cottbus a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de gen. În fiecare an, Federația Internațională a Criticilor de Film acordă un premiu unui film din competiție.

Filmul spune povestea lui Viorel (Igor Babiac), un tînăr care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Filmările au avut loc în Republica Moldova, timp de 35 de zile, iar postproducţia a fost realizată la Bucureşti. Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu. Producătorul filmului este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar line-producatorul Valentina Iusuphodjaev, Brio Film Moldova.

„La limita de jos a cerului” a primit o finanţare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din România. Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidenţei la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes. 

Sursa: Unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *